Lakken

Eén van de specialiteiten van meubel lakkerij Emendo te Antwerpen is MDF lakken. Met zeer hoogwaardige laksoorten werken wij uw MDF constructies af.

Wij werken zowel per stuk als per serie, zowel nieuwe als oude meubels. Wij bieden u een perfecte op maat afwerking van uw meubels, kasten, stoelen, deuren, lijsten, etc.

Het correct lakken van MDF vereist de nodige kennis van zowel het lakken als de voorbehandeling. Eerst worden de materialen goed geschuurd, waarna deze de nodige voorbhelandelingen krijgen. Voor het perfecte resultaat is het de kunst om de perfecte laagdikte aan te brengen in de verschillende lagen.

Wat is MDF?

MDF of Medium Density Fibreboard is een vezelplaat waarin fijngemalen houtvezels met kunstharsen verlijmd worden en in droge toestand tot een plaat geperst worden. MDF heeft als voordeel dat hetlijm- en slijtvast is en een grote stabiliteit biedt. Bovendien kan MDF dankzij de fijne vezelstructuurniet versplinteren. Daarom wordt MDF voor heel wat toepassingen gebruikt, zoals kasten, deuren, vensterbanken, lijsten, en zelfs op maat gemaakte keukens en badkamers.

 

Een optimaal resultaat verkrijgen we door het lakken in meerdere fasen uit te voeren en telkens te onderwerpen aan een kwaliteitscontrole.

Eén van onze specialiteiten is MDF lakken in hoogglans lak, zijdeglans lak of structuurlak.
Het is een techniek die specifieke kennis en ervaring vereist.
De basis is goed schuren van het materiaal om een goede hechting te bewerkstelligen.
Ook de laagdikte is belangrijk om een mooie egale glans te verkrijgen die onderhoudsvriendelijk is.
Zo kan EMENDO je keuken, meubelen of winkel-interieur behandelen in hoogwaardige slijtvaste glanslak.

Bekijk hier ons portfolio